Aikuisryhmille

Keuruun Ekokylän osuuskunnan palvelut aikuisryhmille

Kiinnostaako Ekokylän toiminta ja haluaisitte käydä tutustumassa paikkaan? Tai kaipaako ryhmäsi virkistystä ja uusia tuulia inspiroivassa ympäristössä? Keuruun Ekokylän osuuskunta tarjoaa ryhmille ekokylän esittelyä ja toimintaan tutustumista, sekä monenlaista ohjelmaa vaikkapa virkistys- tai tykypäiviin! Tässä tiedot syksyn 2019 tarjonnasta.

EKOKYLÄÄN TUTUSTUMINEN

Ekokylä tarjoaa maksullisia tutustumiskäyntejä vierailijoille. Tutustumiskäynnin esittelykierros ja mahdollinen muu ohjelma laaditaan kiinnostuksen kohteiden mukaan. Ensimmäinen tunti maksaa 40 € ja mahdolliset lisätunnit 30 €. Kysy lisää sähköpostitse osoitteesta info(at)keuruunekokyla.fi

TYÖPAJAT

HINTARYHMÄ 1

KASVIT JA ELÄIMET

Kanat

Perehtymistä kanojen eloon niitä ohjatusti hoitamalla ja seurailemalla. 30 min

Vuohet

Runsaasti tietoa vuohista ja niiden hoidosta, vuohiin tutustumista ja ruokkimista. 30 min.

Kasvit ja kasvimaa

Tutustutaan syötäviin kasveihin ja luonnonmukaiseen viljelyyn. 30 tai 60 min.

Villivihannekset ja yrtit

Tutustutaan syötäviin villivihanneksiin ja kasvimaalla viljeltyihin yrtteihin. Mahdollista tilata myös luento tai luentokokonaisuuksia esim. yrttien keruusta, käsittelystä, yrtteihin ja niiden kauppaan liittyvästä lainsäädännöstä ym. Myös poimijakoulutusta tilauksesta. 60 min tai enemmän

Ruokaa omasta maasta

Kokemuksellinen työpaja säilönnästä ja ruoanvalmistuksesta: tehdään ryhmän toiveiden mukaan esim. raparperikiisseliä, omenasosetta, lehtikaalipaistosta, basilikapestoa ym., kuivataan yrttejä ja syötäviä kukkia ja juodaan niistä tehtyä teetä, tehdään horsmankukkajuomaa. (touko-syyskuu). 30 tai 60 min.

Luomukasvimaan puuhia

Kokemustasoon sopivia puutarhanhoidon vaiheita vuodenajan mukaan: siementen kylvämistä, taimien koulimista, istuttamista, kitkemistä, sadonkorjuuta. Tutustutaan samalla eri kasvilajeihin ja luomuviljelyn työskentelytapoihin. Sadonkorjuuaikaan sopii hyvin yhteen ruokaa omasta maasta -työpajan kanssa. (maalis-lokakuu). 30 tai 60 min.

Taidetalo Rajatalo

Taidetalo Rajatalolla taiteen ihailemista ja luomista. 30 min.

Runotyöpaja

Runon luominen yhdessä, kokemusten ja aistihavaintojen kielellistäminen, jokaisen ryhmäläisen havaintojen merkityksellisyys, kehollinen vapautuminen/rentoutuminen -> kielellinen vapautuminen. Runo kirjataan ja se jää ryhmälle muistoksi. 30-60 min.

Luontoyhteysharjoitteita

Ryhmään ja aktiviteettikokonaisuuteen sopivia, luontoyhteyttä vahvistavia harjoitteita, kuten: minun mielipuuni/-kasvini/-paikkani lähimetsässä, aistiharjoitteita, taidetta luonnonantimista... 30 tai 60 min.

Ekologinen elämäntapa

Mitä se on ja miten se meillä näkyy. 60 min.


HINTARYHMÄ 2

LUOVA TOIMINTA

Tanssipaja

Tunneilla tuetaan ihmisiä löytämään oman luontevan tapansa liikkua ja ilmaista itseään liikkeen avulla. Kehoyhteyttä vahvistavien harjoitteiden avulla tutkitaan omaa identiteettiä ja suhdetta ympäröivään maailmaan. 60 min.

Savityöpaja

Erilaisten savitöiden käsinrakennustekniikoiden opetus. Noin 10 oppilasta kerrallaan, teema sovittavissa. 60 min tai enemmän.

Djembe-työpajat

Tutustumista perinteiseen länsiafrikkalaiseen rumpumusiikkiin. Tutustutaan djembeen ja sen soittotekniikkaan ja soitetaan yhdessä ryhmän lähtötasosta riippuen helppoja tai haastavampia perinteisiä rytmejä. Koetaan millaista on afrikkalainen polyrytmiikka soittamalla ryhmässä eri osarytmejä, ja löydetään yhdessä soittamisen ilo. Osallistujia voi olla niin monta kuin djembejä löytyy. Ekokylässä djembejä on noin 10 kpl. Djembe-työpaja voi olla yksittäinen, tai useamman työpajan sarja.  60-90 min.

Rytmityöpaja

Soitetaan djembeillä ja muilla rytmisoittimilla helppoja ja hauskoja rytmejä. Tehdään myös kehorytmi- ja kaikuharjoituksia ja kannustetaan osallistujia keksimään omia rytmejä, löydetään rytmistä vuorovaikutusta. 60 tai 90 min.

Luovan kuvallisen ilmaisun työpajat

Taideterapian käytännöistä sovellettuja vapaaseen kuvalliseen ilmaisuun kannustavia harjoituksia, joihin voidaan yhdistää luovaa liikeilmaisua, musiikkia, runoja yms. Myös ryhmämaalaukset. 60-120 min.


MUUT

Ohjattu venyttely

Rauhallista ohjattua venyttelyä edistämään kehon liikkuvuutta. Käydään läpi tärkeimmät lihasryhmät. Venyttelyyn voidaan liittää tasapainoharjoitusten tekeminen tai luova liikeilmaisu. 60-90 min.

Lempeä jooga ja meditaatio

Liikkuvuutta, kehon joustavuutta ja keskittymiskykyä lisäävä harjoitus, joka ei vaadi ennakkotietoa joogasta tai hyvää kuntoa. Mukaan miellyttävät vaatteet, jotka eivät rajoita liikkumista. 60 tai 90 min.

Intialainen päähieronta

Rentouttava hieronta yläselän, hartioiden, pään ja kasvojen alueelle. Yksilöhoito. 30-60 min.

Niska-hartiahieronta

Koulutetun hierojan tekemä niska-hartiaseudun ja yläselän hierontakäsittely. 30-45 min.


Hinnasto (sis.alv. 24%)

Yleisohjaus/saapumismaksu Ekokylään saapuvilta ryhmiltä (ei koske yksittäisiä työpajoja eikä ekokylän ulkopuolella järjestettäviä työpajoja)

(sis. alku- ja loppuviestittelyt sekä infot ja esittelyt Ekokylässä): 3 €/hlö

Työpajat, sis. suunnittelun (+ mahdolliset materiaalikulut), max n. 12 hlöä/paja, rinnakkaiset pajat mahdollisia

Hintaryhmä 1:  30 min 25 €  60 min 40 €, yli 60 min työpajoissa hinta sovitaan erikseen

Hintaryhmä 2:  60 min  50 €, yli 60 min työpajoissa hinta sovitaan erikseen

Työpajoja voi tilata myös Ekokylän ulkopuolelle, jolloin hintoihin lisätään 10 € + matkakulut. Ohjaajamme tulevat pitämään työpajoja noin 50 km:n säteelle Keuruulta.

Materiaalikulut

Kuvallisen ilmaisun materiaalit 2 €/hlö, Savityömateriaalit 3 €/hlö

Rantasauna 20 € / tunti

Ruokailu

Ekokylässä on ruokala, missä on mahdollista syödä mukana tuotuja tai Ekokylän ulkopuolelta tilattuja ruokia. Autamme tarvittaessa ruokatilauksen teossa.

Vakuutukset ja peruutusehdot

Osallistujien omat vakuutukset ovat ensisijaiset.

Ryhmien peruutusehdot

Mikäli koko ryhmää koskeva peruutus tehdään kun varattuun ajankohtaan on alle 30 päivää, peruutusmaksu on 70 % varauksen hinnasta. Sovitun ohjelman lyhentämiseen sovelletaan samoja peruutusehtoja. Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti sähköpostiin.

Työpajojen peruutusehdot

Työpajat voi perua ilman kuluja 14 vuorokautta ennen sovittua ajankohtaa. Mikäli peruminen tehdään alle 14 vrk ennen ajankohtaa, peruutusmaksu on 50 % työpajojen hinnasta. Mikäli peruutus tehdään, kun ajankohtaan on 3 vrk tai vähemmän aikaa, veloitetaan työpajojen koko hinta.