Ohjauspalvelut lapsille ja nuorille

Keuruun Ekokylän osuuskunnan ohjauspalvelut lapsille ja nuorille

Keuruun Ekokylän osuuskunta tarjoaa mm. kouluille ohjaus- ja opetuskokonaisuuksia niin yhteisön sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Tässä tiedot tämän hetken tarjonnasta.

Mikäli kiinnostuit, pyydä lisätietoa sähköpostitse osoitteesta info[ät]keuruunekokyla.fi
Ohjaajamme tulevat tilauksesta pitämään työpajoja esim. kouluille noin 50 kilometrin säteellä Keuruulta.

Työpajat

Hintaryhmä 1


KASVIT JA ELÄIMET

Vuohet

Runsaasti tietoa vuohista ja niiden hoidosta, vuohiin tutustumista ja ruokkimista. 30 min.

Kasvit ja kasvimaa

Tutustutaan syötäviin kasveihin ja luonnonmukaiseen viljelyyn. 30 tai 60 min.

Villivihannekset

Tutustutaan syötäviin villivihanneksiin. 30 tai 60 min.

Ruokaa omasta maasta

Ikä- ja kokemustasolle sopivaa säilöntää ja ruoanvalmistusta: tehdään raparperikiisseliä, omenasosetta, lehtikaalipaistosta, basilikapestoa ym., kuivataan yrttejä ja syötäviä kukkia ja juodaan niistä tehtyä teetä, tehdään horsmankukkajuomaa. (touko-syyskuu). 30 tai 60 min.

Luomukasvimaan puuhia

Ikä- ja kokemustasolle sopivia puutarhanhoidon vaiheita vuodenajan mukaan: siementen kylvämistä, taimien koulimista, istuttamista, kitkemistä, sadonkorjuuta. Tutustutaan samalla eri kasvilajeihin ja luomuviljelyn työskentelytapoihin. Sadonkorjuuaikaan sopii hyvin yhteen ruokaa omasta maasta -työpajan kanssa. (maalis-lokakuu). 30 tai 60 min.

Taidetalo Rajatalo

Taidetalo Rajatalolla taiteen ihailemista ja luomista. 30 min.

Runotyöpaja

Runon luominen yhdessä, kokemusten ja aistihavaintojen kielellistäminen, jokaisen ryhmäläisen havaintojen merkityksellisyys, kehollinen vapautuminen/rentoutuminen -> kielellinen vapautuminen. Runo kirjataan ja se jää ryhmälle muistoksi. 30 min.

Luontoyhteysharjoitteita

Ryhmään ja aktiviteettikokonaisuuteen sopivia, luontoyhteyttä vahvistavia harjoitteita, kuten: minun mielipuuni/-kasvini/-paikkani lähimetsässä, aistiharjoitteita, taidetta luonnonantimista... 30 tai 60 min.

Luontoleikit

Tunnit pidetään ulkona, mieluiten metsässä. Tunneilla vahvistetaan erilaisten harjoitteiden avulla osallistujien luontosuhdetta. 60 min.

Ekologinen elämäntapa

Mitä se on ja miten se meillä näkyy. 60 min.


MUUT

Lapsen oikeuksien toiminnallinen työpaja

Pajassa voidaan perehtyä YK:n lapsenoikeuksiin yleisesti tai syventyä tiettyihin aiheisiin. Pajoja on suunniteltuna aina päiväkoti-ikäisistä lukioikäisiin saakka. 60 min.

Ryhmäytymistunnit

Tunneilla vahvistetaan ryhmän yhteenkuuluvuuden tunnetta lisäämällä keskinäistä luottamusta ja avoimuutta erilaisin pelein ja leikein. 60 min.

Hintaryhmä 2


LUOVA TOIMINTA

Tanssipaja

Tunneilla tuetaan ihmisiä löytämään oman luontevan tapansa liikkua ja ilmaista itseään liikkeen avulla. Kehoyhteyttä vahvistavien harjoitteiden avulla tutkitaan omaa identiteettiä ja suhdetta ympäröivään maailmaan. 60 min.

Savityöpaja

Erilaisten savitöiden käsinrakennustekniikoiden opetus. Noin 10 oppilasta kerrallaan, teema sovittavissa. 60 min tai enemmän.

Djembe-työpajat

Tutustumista perinteiseen länsiafrikkalaiseen rumpumusiikkiin. Tutustutaan djembeen ja sen soittotekniikkaan ja soitetaan yhdessä helppoja perinteisiä rytmejä. Koetaan millaista on afrikkalainen polyrytmiikka soittamalla ryhmässä eri osarytmejä, ja löydetään yhdessä soittamisen ilo. Osallistujia voi olla niin monta kuin djembejä löytyy. Ekokylässä djembejä on noin 10 kpl. Djembe-työpaja voi olla yksittäinen, tai useamman työpajan sarja.  60-90 min.

Rytmityöpaja

Soitetaan djembeillä ja muilla rytmisoittimilla helppoja ja hauskoja rytmejä. Tehdään myös kehorytmi- ja kaikuharjoituksia ja löydetään rytmistä vuorovaikutusta. 60 tai 90 min.

Luovan kuvallisen ilmaisun työpajat

Taideterapian käytännöistä sovellettuja vapaaseen kuvalliseen ilmaisuun kannustavia harjoituksia, joihin voidaan yhdistää luovaa liikeilmaisua, musiikkia, mielikuvia, satuja yms. Myös ryhmämaalaukset. (Huom. ryhmällä oltava oma opettaja tai avustaja mukana.) 60-90 min.


MUUT

Yksityisopetus-/kotikoulututorointi

Tukea oppimiseen yksityis- tai pienryhmätunneilla yhteen tai useampaan peruskoulun oppiaineeseen. 60 min.

Ohjattu venyttely

Rauhallista ohjattua venyttelyä edistämään kehon liikkuvuutta. Käydään läpi tärkeimmät lihasryhmät. Venyttelyyn voidaan liittää tasapainoharjoitusten tekeminen. 60-90 min.

Lempeä jooga ja meditaatio

Liikkuvuutta, kehon joustavuutta ja keskittymiskykyä lisäävä harjoitus, joka ei vaadi ennakkotietoa joogasta tai hyvää kuntoa. Mukaan miellyttävät vaatteet, jotka eivät rajoita liikkumista. Yli 12-vuotiaille ja aikuisille. 60 tai 90 min.

Intialainen päähieronta

Rentouttava hieronta yläselän, hartioiden, pään ja kasvojen alueelle. Yksilöhoito. Yli 12-vuotiaille ja aikuisille. 30-60 min.


Hinnasto (sis.alv. 24%)

Hinnastoamme päivitetään tällä hetkellä, kysy tarjousta ryhmällesi!

Työpajojen hintoihin vaikuttavat ryhmän koko ja työpajan kesto.

Työpajoja voi tilata myös suoraan koululle, jolloin hintoihin lisätään 10 € + matkakulut.

Materiaalikulut

Kuvallisen ilmaisun materiaalit 2 €/hlö, Savityömateriaalit 3 €/hlö

Yöpyminen

(Lattiamajoitus omilla retkipatjoilla ja makuupusseilla Väentuvassa tai liikuntasalissa, ei sisällä yövalvontaa): 5-15 yöpyjää/50 €, 16-30 yöpyjää/70 €.

Rantasauna 2 €/hlö

Ruokailu

Ekokylässä on ruokala, missä on mahdollista syödä mukana tuotuja tai Ekokylän ulkopuolelta tilattuja ruokia. Autamme tarvittaessa ruokatilauksen teossa.

Vakuutukset ja peruutusehdot

Koulun oma vakuutus on ensisijainen vakuutus

Leirikoulun peruutusehdot

Mikäli koko luokkaa koskeva peruutus tehdään kun leiriajankohtaan on alle 30 päivää, peruutusmaksu on 70 % leirin hinnasta. Leirikoulun lyhentämiseen sovelletaan samoja peruutusehtoja. Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti. Opettajan sairastapauksessa tehdyistä peruutuksista emme veloita maksua, kun sairastumisesta toimitetaan lääkärintodistus.

Työpajojen peruutusehdot

Työpajat voi perua ilman kuluja 14 vuorokautta ennen sovittua ajankohtaa. Mikäli peruminen tehdään alle 14 vrk ennen ajankohtaa, peruutusmaksu on 50 % työpajojen hinnasta. Mikäli peruutus tehdään, kun ajankohtaan on 3 vrk tai vähemmän aikaa, veloitetaan työpajojen koko hinta.