Ekokylän arki
Yhteisössämme on myös useita käsityöläisiä ja taideharrastajia, jotka tekevät mm. kudonta-, neulonta-, kuvitus-, huovutus-, metallilankapunonta- ja puutöitä. Ekokylässä on toiminut mm. keramiikka-, luovan kuvallisen ilmaisun ja luovan liikkeen ryhmiä. Lukuisat työpajat ja -tilat mahdollistavat ympärivuotisen luovan harrastamisen.
Rajatalo-projekti
Rajatalo on ammattitaiteilijoiden töistä rakentuva ympäristötaidekokonaisuus Keuruun Ekokylän yhteydessä. Se käsittää asuinkäytöstä poistetun, 1950 rakennetun kaksikerroksisen rapatun puutalon, sen pihapiiriin ja taloa ympäröivän lähimetsän. Toteutettavat teokset valitaan muutaman kerran vuodessa julkaistavien avoimien hakujen kautta. Kokonaisuus kasvaa noin viiden teoksen vuosivauhtia. Rajatalo on tuotettu yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Keuruun kaupungin kanssa.
PS. Rajataloon sisäänpääsy on maksuton ja talo ympäristöineen on yleisölle avoin koko vuoden 24 / 7. Rajatalon omille sivuille pääset tästä linkistä.
Upea luonto tarjoaa monenlaisia liikkumismahdollisuuksia, kuten metsissä samoilemisen, uimisen, soutamisen, lenkkeilyn, hiihtämisen ja pyöräilyn. Hyötyliikuntaa tulee paljon, sillä Ekokylän työt ovat pitkälti fyysistä tekemistä, kuten puiden pilkkominen, kompostin hoitaminen, viljelytyöt, marjojen ja sienten poimiminen, kalastus, pihan kunnossapito, siivoaminen, sekä erilaiset rakennus- ja restaurointiprojektit.
Ekokylässä on oma liikuntasali ja pieni kuntosali. Liikuntasalissa voi pelata vaikkapa sulkapalloa, pöytätennistä, sählyä ja kori- tai lentopalloa. Pihalla harrastetaan ulkopelejä, esimerkiksi tikanheittoa, petanqueta, mölkkyä, tai pompitaan trampoliinilla. Polkupyöriä voi lainata halutessaan. Yhteisössä järjestetään toisinaan myös joogatunteja ja muuta ohjattua liikuntaa.
Vuonna 2016 Ekokylään valmistui oma maasuodattamo, joka suodattaa kylän jätevedet. Maasuodattamomme bakteerien hyvinvoinnin vuoksi olemme tarkkoja siitä, ettei viemäriin mene kemikaaleja ja tiettyjä ruoka-aineita. Maasuodattamon valmistumisen jälkeen olemme siirtyneet pitkälti kuivakäymälöiden käyttöön.
Pidemmän aikavälin tavoitteena on saada Keuruun Ekokylän energiantuotanto täysin omavaraiseksi käyttämällä erilaisia uusiutuvia energialähteitä. Tulevaisuuden visiona oma vihreä pienvoimala, jossa tuotettaisiin tarvittava lämpö- ja sähköenergia – ylijäämä johdettaisiin valtakunnan verkkoon.